Вторник,

Слави извика силно! Големият грях на Кирил Петков

От: Редактор -
5814
Слави извика силно! Големият грях на Кирил Петков
A
A
A

Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка за закупуването на 6-те медицински хеликоптера. Още не мога да асимилирам тази информация. Дали разбирате какво ви казвам? Това написа лiдерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във фейсбук. 

Да, уж развитата и просперираща европейска България пусна уж задръстеняците от Северна Македония. Задръстеняци, но с медицински хеликоптери. И сега кои са задръстеняците? А?

Явно политиците в Северна Македония не мислят само за далаверите, за първия, за втория, за третия мандат. Явно там политиците са загрижени за живота и здравето на хората, които са ги избрали.Днес имаме най-голямото доказателство, че у нас на българските политици хич не им пука за живота и здравето на хората.

Затова тука няма да има медицински хеликоптери. Тука нека мрем.

И кой е виновен сега?

Помня с какви фанфари бившият министър-председател Кирил Петков обяви обществената поръчка за тези хеликоптери. Обикаляше телевизионните студиа от сутрин до вечер и гордо заявяваше, че “най-накрая България ще оказва помощ в рамките на “златния час”. Това бяха неговите думи.

Сега създаденото дружество си остана, но хеликоптерите ги няма. И няма да ги има заради некадърните, безотговорни и даже престъпни действия на “Продължаваме промяната”. Защото причината да пропадне обществената поръчка за хеликоптерите е, че “Продължаваме промяната” е заложила в нея завишени изисквания, но на ниска цена.

Единственият кандидат за поръчката - италианската компания “Леонардо”, е обявила, че може да осигури 6-те медицински хеликоптера за 123,3 милиона лева. Но Министерството на здравеопазването, ръководено тогава от “Продължаваме промяната”, е обявило, че не дава повече от 102.5 милиона лева.

 

 

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com