Петък,

Скандал за градинаря на Рашков. Цонев налага наказания

От: СТАНДАРТ -
9506
Скандал за градинаря на Рашков. Цонев налага наказания
A
A
A

Престрелка между ГЕРБ и „Продължаваме промяната” за проектите в НПС, които въвеждат механизъм за контрол  над главния прокурор и възможност за резследването му, завърши в наказание за Бойко Рашков.  Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наложи порицание депутата от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков заради негови реплики към Марин Маринов от ГЕРБ, които критикуваше остро проекта на бившия вътрешен министър за промени в НПК.

В свое изказване Маринов отбеляза, че законопроектите на ДБ и МС имат спорни моменти и влизат в колизия с норми на Конституцията. По думите му, ако бъдат приети на първо четене, те трябва да бъдат променени между първо и второ четене, за да не бъдат антиконституционни.

Маринов изказа и пълно неодобрение към законопроекта, внесен от Бойко Рашков, и каза, че в него вижда "стремеж на връщане на милиционерщина от най-мракобесните времена, които някои бивши комунистически следователи явно не искат да забравят".

Депутът на ГЕРБ предложи депутатите да отхвърлят законопроекта на Бойко Рашков, защото "същият би могъл да се превърне в инструмент за репресии в политическото ръководство на МВР в бъдеще", обясни Маринов.

Последваха словесни нападки от място между ГЕРБ и Бойко Рашков, след което Рашков излезе на трибуната.

"Когато говорите за милиционери, имайте предвид, че засягате Младен Маринов, който е завършил милиционерско училище в Пазарджик. Аз не съм завършил милиционерското училище в Пазарджик”, каза Рашков.

„Второ, аз много уважавам всяка една професия, включително уважавам професията на хората, които се занимават пожарогасене, обаче предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар, защото много след началото на демократичните промени членът на БКП Бойко Борисов е останал член на тази партия, излязъл е от МВР точно на правното основание, че не желае да се политизира от любов към БКП”, продължи бившият МВР-шеф.

ВИЖ ОЩЕ: Грандиозен скандал! "Промяната" спря разследването на главния прокурор

„Когато говорите за комунистически следовател, комунистически архитект, комунистически инженер, имайте предвид и това", подчерта той.

ГЕРБ му отговори, че при това положение в закона на Рашков трябва да се запише, че той важи само за разследване на градинаря му.

Накрая Цонев наложи наказание "порицание" на Рашков за нарушаване на реда в залата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com