Скандал в парламента! Има ли бой

Какво си мислиш, че правиш, пита го Йорданов

Скандал в парламента! Има ли бой | StandartNews.com

Емоционални реакции на депутати от ИТН изпъстриха изслушване на министъра на външните работи Теодора Генчовска по въпроса за присъединяването на Северна Македония към ЕС и българската позиция. Забележките на Тошко Йорданов и на колегите бяха по въпроса за това дали изявлението трябва да се прави в закрито или в открито заседание. С гласуване беше прието изслушването да се предава по БНТ и БНР.

Министърката обаче беше прекъсната от председателя на НС Никола Минчев, когато се опита да изнесе информация за често обсъжданата паметна бележка, която е класифицирана информация. „Какво си мислиш, че правиш?”, извика Тошко Йорданов към председателя на парламента, а негови колеги наскачаха от местата си.

Никола Минчев заяви, че може да спре изявлението на Генчовска и с гласуване да се приеме заседанието да стане закрито. В крайна сметка Генчовска довърши изявлението си. След това обаче ИТН поискаха съдържанието на паметната бележка да се разкрие пред парламента.

„Националното предателство на премиера е факт в публичното пространство, трябва да го чуят и депутатите”, заяви Станислав Балабанов от ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай