Скандал. Рашков питал директори за кого са гласували?

Ще го препитваме като ученик, закани се Тома Биков

Скандал. Рашков питал директори за кого са гласували? | StandartNews.com

Директори на детски градини и училища били привиквани на разпит, за да кажат за кого са гласували и дали са правили агитация за определена партия. Това заявиха Николина Ангелкова и Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг в Народното събрание, като обвиниха служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков в политическа репресия.

"Получавам десетки сигнали от притеснени хора от района, които и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Рашков, независимо, че изборите приключиха.

Днес ми сигнализираха директори на училища и детски градини за това, че са привиквани в полицейски управления да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия. Извинявайте, но къде е тайната на вота? Хората се страхуват.", каза Ангелкова, като тя самата обяви, че получила сигналите.

"Бойко Рашков. Човек, който е загубил всякаква представа, че се намира в 2021 г. и се държи като социалистически милиционер. "Ще повикаме още другата седмица този човек и ще го питаме за всичко. Не само за това. Като ученик ще го питаме.

Какво си мисли, че нас ни е страх? Ако си мисли, че нещо някой го е страх, пак повтаряме нито сме 82-ра година, нито 48-ма година. Никой не го е страх от някакъв изтърван човек. "Ще търсим отговорност от този човек. Това е изцяло по негово нареждане",", каза още Тома Биков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай