"Системата ни убива" подгряват за изборите. Ще участват ли?

"Защото не искаме да виждаме повече гибелта на децата си!“

"Системата ни убива" подгряват за изборите. Ще участват ли? | StandartNews.com

Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" ще обявят в понеделник решението си за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това се посочва в пост във Фейсбук страницата на организацията.

Решението ще бъде обявено в 12:00 часа пред палатковия лагер на площад "Независимост". "Денят, в който славим Божията майка, родила Спасителя и видяла гибелта му, ние майките на деца/лица с увреждания от НГИ "Системата ни убива" ще обявим решението си за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Защото не искаме да виждаме повече гибелта на децата си!", се посочва в поста.

С писмо, адресирано до лидера на БСП Корнелия Нинова, от "Системата ни убива" също информират, че ще обявят решението си за участие в предстоящите избори с аргумента, "защото не искаме да виждаме повече гибелта на децата си!“.

В писмото се посочва, че посланието от инициативата е в качеството им на обединени родители на деца и възрастни с увреждания, инициирали и участвали активно в разработването на Закона за личната помощ и организирали множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика.

Майките на деца с увреждания протестират от близо десет години. Те бяха активни участници и в протестите през 2020 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай