Сините депутати отказаха на Борисов

Сините депутати отказаха на Борисов | StandartNews.com

София. Сините депутати няма да внесат кандидатура за конституционен съдия на мястото на Венета Марковска. Това обяви Ваньо Шарков днес. По този начин те категорично отхвърлиха поканата на премиера да излъчат наследник на бламираната кандидатура на ГЕРБ.

В началото на седмицата Бойко Борисов каза, че ще приеме всяка кандидатура на СДС за конституционен съдия. Ден по-късно председателят на партията Емил Кабаиванов представи официалната номинация на Петър Стоянов. Докато бившия президент се чудеше дали да приеме предложението, депутатите от Синята коалиция възстанаха срещу него. Днес обаче те се обявиха официално срещу поканата на премиера за каквато и да е кандидатура от тяхната партия.

"Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии, и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, каза Ваньо Шарков.

В понеделник ще има извънредно заседание на Националния съвет на СДС. На него може да се вземат главите на непослушните депутати и те да бъдат изключени от партията.

"В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ, в момента са си заврели главите под масата”, заяви Шарков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай