Понеделник,

Симеон Славчев: Оставка на кабинета „Петков“, президентът да вдигне отново юмрук

От: Стандарт -
177
Симеон Славчев: Оставка на кабинета „Петков“, президентът да вдигне отново юмрук
A
A
A

„Правителството на Кирил Петков дойде на власт с обещанието, че ще се бори срещу корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и Бойко Борисов. Нищо подобно не се случи. Напротив – Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и цялата им безпринципна коалиция продължи модела на ГЕРБ с пълна сила. Всички те дойдоха на власт с обещанието за промяна, а извършиха най-голямата подмяна за последните 32 години в България. Призовавам президента Румен Радев да свали доверието си от кабинета „Петков“ и да вдигне отново юмрук.“  

Това заяви председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в обръщението си към делегатите и гостите на конгреса на партията. Извънредният конгрес на МИР се проведе в неделя в Гранд Хотел Милениум София.  

„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния; да върнем държавността и нормалността в България“, каза още в словото си Симеон Славчев. Той изрази благодарност към президента Радев за това, че е подкрепил каузата за провеждане на честни избори в България.  

„Президентът Радев се утвърди като непоколебим борец срещу беззаконието, арогантната антибългарската политика на правителството и в битката му с мафията и корупцията. С високия си морал президентската институция се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояваща върховенството на правото и закона“, каза още Славчев.  

По думите му, основната задача, която партия МИР си поставя, е да мобилизира и активизира интелектуалния потенциал на българските граждани както в страната, така и в чужбина. 

Славчев уточни, че при реализацията на тази задача партия МИР ще търси партньори и съюзници, които изповядват същите ценности и приемат безкористно да работят за бъдещето на България.  

„Партия МИР подава ръка на всички български граждани, на всички граждански и неправителствени организации и партии и предлагаме да обединим усилията си чрез създаването на мрежа – Федерация „МИР“. На България ѝ трябва нова национална кауза, обединяваща всички българи, и една от основните цели на Федерация „МИР“ ще бъде формирането на новия национален идеал, който да се превърне в новата национална кауза на България“, заяви Симеон Славчев.  

По време на конгреса бе представена и програмата на ПП МИР за възстановяване и устойчиво развитие на България. Петте приоритета, около които МИР предлага обединение и национален консенсус, са: работеща и ефективна икономика, на второ място – излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. На четвърто място – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Балансирана външна политика е петият национален приоритет, който партия МИР очертава в програмата си.  


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички