Симеон Славчев: Кирил Петков незабавно да подаде оставка и да си тръгне с МИР

Той изброи и основните причини, заради които партия МИР иска правителството на Кирил Петков незабавно да подаде оставка

Симеон Славчев: Кирил Петков незабавно да подаде оставка и да си тръгне с МИР | StandartNews.com

Председателят на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев призова Кирил Петков и неговото правителство незабавно да подадат оставка и да си отидат с мир.

„Правителството на Кирил Петков е най-пагубното и некомпетентно в най-новата ни история. Това е правителството, което вместо да направи българската икономика работеща и ефективна, взема ежедневно огромни заеми, чрез които погубва и поробва българския народ и унищожава бъдещето на децата ни в родината. Това правителство беше съставено безпринципно, без ясна програма, без приоритети и напълно закономерно сега се разпада. Вместо да решава реалните проблеми на българските граждани, социалната, икономическата и здравната криза, правителството на Кирил Петков ежедневно ги задълбочава. Именно затова ги призоваваме още днес да подадат оставка и да си отидат с мир в Канада, Америка или там, откъдето са дошли, за да рушат родината ни“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той изброи и основните причини, заради които партия МИР иска правителството на Кирил Петков незабавно да подаде оставка. Сред тях са пълна некомпетентност и невъзможността правителството да реши нито един от проблемите на българските граждани. Според Славчев това правителство служи не на българския народ, а на чужди интереси и държави и застрашава националната и енергийната сигурност на България, здравето и бъдещето на българските граждани.

Председателят на партия МИР припомни също, че правителството на Кирил Петков е извършило национално предателство, взимайки решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна, като по този начин според Славчев България е заела страна във военния конфликт, което е в разрез с националния интерес на страната.

„Правителството на Кирил Петков дойде на власт като излъга голяма част от българските граждани като им обеща, че се бори срещу корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и Бойко Борисов. Нищо подобно не се случи, напротив – Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и цялата им безпринципна коалиция продължиха модела на ГЕРБ с пълна сила. Всички те дойдоха на власт с обещанието за промяна, а извършиха най-голямата подмяна за последните 32 години в България. Само за 6 месеца на власт те надминаха по наглост, цинизъм, кражби и корупция управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ, което доведе българското общество до морална криза и упадък на ценности и принципи“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че българите трябва да спрат да избират между по-малкото зло, а е крайно време да изберат доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността.

„Призовавам правителството на Кирил Петков да поиска вот на доверие от българските граждани, което може да се получи само чрез провеждане на предсрочни парламентарни избори. Нека Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова да не плашат българите с хаос, ако се проведат избори сега, защото те самите създадоха най-големия хаос в България за последните 32 години. Всеки българин ежедневно и по собствения си джоб вижда ефекта от това управление, който е огромна инфлация, неспиращо покачване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други стоки и услуги. Голяма част от българските граждани вече едва свързват двата края, а малкият и средният бизнес, който е гръбнакът на българската икономика ежедневно и без никаква помощ се бори да оцелее. Всичко това може да се определи само по един начин – тотален геноцид над българския народ“, каза още Симеон Славчев.

Той попита как Бойко Рашков, който е разследван за незаконно придобиване на имущество ще бъде сложен за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

„Всеки ден на това правителство на власт е пагубен за България, защото освен всичко друго правителството на Кирил Петков разруши моралните и етичните норми на българското общество, умишлено го раздели и насади омраза в него. Крайно време е българите да разберем, че съдбите ни, тези на нашите деца и на цяла България са в нашите собствени ръце, но затова трябва обединение на моралните, инициативните и родолюбивите българи“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза, че ако правителството на Кирил Петков не подаде незабавно оставка партия МИР заедно с огромна мрежа от граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации ще организират най-големите и масови граждански протести в България и ще принудят правителството да подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай