Симеон Славчев: Изгонването на духовници от България е възмутителен и срамен акт

Той призовава всеки православен християнин тази неделя да дойде пред Руската църква

Симеон Славчев: Изгонването на духовници от България е възмутителен и срамен акт | StandartNews.com

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев призова православните християни в България да се обединят и да изразят своето несъгласие с изгонването на духовници от България. Той призова всички истински и вярващи православни християни да излязат на протест пред Руската църква в София тази неделя от 10 часа.

Ето какво написа лидерът нс партия МИР в страницата си във Фейсбук:

“Има Православие у нас, има и български народ; няма Православие - няма и български народ!

В Руската църква в София се намира гробът на Св. Серафим Софийски Чудотворец, който е единственият светец, който е канонизиран едновременно от две поместни православни църкви - Българската и Руската.

Руската църква е свято място и един от най-знаковите символи не само на София, но и на цяла България.

Изгонването на духовници от България, чието призвание е да служат на Бога и хората, да проповядват мир и братство между народите, е възмутителен и срамен акт. Той цели да прекъсне отношенията между Българската и Руската православна църква и да сложи край на връзките между двата православни, славянски и братски народи.

Категорично се противопоставям на тези опити и призовавам тези, които си позволиха да изгонят от България православни духовници да се покаят, да се смирят и да се вразумят!

Призовавам всеки православен християнин тази неделя (24.09.2023 г.) от 10 часа да дойде пред Руската църква в София и да изрази своето несъгласие с изгонването на свещеници от Руската православна църква от България.

Отче, прости им, защото не знаят какво правят!”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай