Сидеров оглави антикорупционната комисия

Сидеров оглави антикорупционната комисия  | StandartNews.com

София. В отсъствието на ГЕРБ депутатите избраха състава на повечето постоянни комисии в парламента. Според разпределението ДПС ще оглави 7 комисии. Сред тях са икономическата, по енергетика, по правни въпроси, комисията по отбрана. БСП ще председателстват 11 комисии, информира БНР.

Мая Манолова ще председателства комисията за взаимодействие с граждански организации и движения - нова комисия, която беше разписана в правилника на парламента, за да удовлетвори желанието за представителност на гражданските организации при комуникацията с министри и депутати.

Комисията за контрол на спецслужбите ще се председателства от червения депутат Младен Червеняков. Беше решено Волен Сидеров от "Атака" да оглави антикорупционната комисия. В предишния парламент Сидеров многократно се опитваше да стане член на комисията, но депутатите от останалите парламентарни групи отхвърляха кандидатурата му.

Депутатите отложиха формирането на комисията по образованието и науката. Председател вероятно ще бъде излъчен от БСП.

На ГЕРБ беше предложено председателството на комисията по правата на човека и вероизповеданията. Но отсъствието на депутатите от партията на Борисов отложи дискусиите. Тъй като ГЕРБ казаха, че няма да участват в зала, те няма как и да предложат председател.

В състава на Комисията по енергетиката влизат 20 народни представители, от които 8 ще са от ГЕРБ, 7 – от КБ, 3 - от ДПС и 2 - от "Атака". Председател на комисията е Рамадан Аталай от ДПС, а заместник-председатели са Явор Куюмджиев от КБ, Мустафа Карадайъ от ДПС и Магдалена Ташева от "Атака", информира още БГНЕС.

Комисията по правни въпроси се състои от 20 народни представители, от които 8 ще са от ГЕРБ, 7 - от КБ, 3 - от ДПС и 2 - от "Атака". Председател на комисията е Христо Бисеров от ДПС, а заместник-председатели са Филип Попов от КБ, Хамид Хамид от ДПС и Явор Нотев от "Атака".

Комисията по регионална политика и местно самоуправление е от 20 народни представители, от които 8 са от ГЕРБ, 7 - от КБ , 3 - от ДПС и 2 - от "Атака". Председател на комисията е Димчо Михалевски от КБ, а заместник-председатели са Борислав Гуцанов от КБ, Рамадан Аталай от ДПС, Павел Шопов от "Атака".

Депутатите избраха и състава на Комисията по инвестиционно проектиране, която е от 20 народни представители - 8 ще са от ГЕРБ, 7 – от КБ, 3 - от ДПС и 2 - от "Атака". Председател на комисията е Емил Костадинов от КБ, а заместник-председатели са Йордан Стойков от КБ, Ахмед Башев от ДПС, Магдалена Ташева от "Атака".

Останалите членове и ръководства на комисиите ще бъдат обявени на сайта на НС. Днес председателят на енергийната комисия Рамадан Аталай от ДПС в разгара на протестите свиква в 18 часа Комисията по енергетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай