Сидеров: Има данни, че Мишо Бирата е бил убит

Цветанов поръчал да инжектират с отрова покойния собственик на "Леденика", твърди лидерът на Атака

Сидеров: Има данни, че Мишо Бирата е бил убит | StandartNews.com

София. Данните по случая със смъртта на Михаил Михов - Мишо Бирата сочат убийство, обяви пред ТВ7 лидерът на Атака Волен Сидеров. По думите му имало информация, че то може да е поръчано директно от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Според негови източници той е поръчал на криминална структура да инжектира покойния собственик на „Леденика" и ръководител на федерацията по баскетбол със смъртоносна отрова. Все още обаче нямало доказателства за това.

"Нека припомним, че Цветанов работеше с криминални структури, включително премахване на хора. Това са хора, на които се въздейства. Заел съм се да разнищя случая с Мишо Бирата, който много скоропостижно почина щом гръмна скандала с него. Основанията за съмнение, че е убит са много големи. Там случаят бе приключен като нещастен случай. Моите данни от високи етажи на властта в ГЕРБ са, че му е инжектирано вещество, имитиращо инфаркт и лично Цветанов го е поръчал. Страхът, който сега ги обхваща може да доведе до мобилизиране на криминалните структури и включително до гражданска война", каза Сидеров.

По-късно през деня от ГЕРБ заявиха, че ще си търсят правата в съда, ако Сидеров не се извини за думите си.

"Твърденията на Волен Сидеров, са лъжа и срещу него ще бъде заведено съдебно дело за клевета и обида. Категорично отказваме да влизаме в обяснителен режим през медиите с един видимо нестабилен психически човек.

Съдебната зала е мястото, където г-н Сидеров ще понесе законовите последици от извършеното.
Категорично заявяваме, че г-н Сидеров ще бъде съден за всяка клевета и обида, с която е свързал имената на председателя и зам.-председателя на ГЕРБ - Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Призоваваме г-н Сидеров да се извини", пише в изявлението на партия ГЕРБ.

Мишо Бирата беше намерен мъртъв в хотелска стая в „Риу Правец Ризорт" месеци след излизането на скандален запис, в който бившият премиер Бойко Борисов нарежда на шефа на митниците Ваньо Танов да прекрати проверка в пивоварната „Леденика". Засега данните са, че смъртта му е следствие на инфаркт.

Волен Сидеров вече обяви, че ще настоява за разследването на смъртта на Михаил Михов. Той ще се кандидатира за председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и като такъв планира това да е негов приоритет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай