Сидеров: "Атака" може да свали правителството

Сидеров: "Атака" може да свали правителството | StandartNews.com

Сливен. "За нас е по-добре ГЕРБ да не се връща на власт. Това правителство има коректив в лицето на "Атака". Ако то не направи това, което го призоваваме, и то ще падне от власт. И много вероятно е ние да сме основна причина за това", обяви на митинг в Сливен лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Какво трябва да направи едно пробългарско правителство", попита той митингуващите и даде своя отговор. "Да прекрати концесията за злато на канадската фирма в България и да върне ЕРП-та в български ръце. Плащайки си тока или пазарувайки в голяма верига, вие храните пенсионерите от Западна Европа, а не нашите", каза Волен Сидеров.

Митингът в Сливен бе организиран под надслов "Да спрем нелегалните пришълци". "Установихме, че наши полицаи са принудени да изпълняват ролята на разводачи. Вместо да спират и връщат нелегалните имигранти, да ги вкарват и да ги водят у нас. Казаха ми, че от турска страна се е стреляло по наши полицаи, ако върнат пришълци. Затова отправихме и парламентарно питане", заяви Волен Сидеров, според когото Турция е приела над 500 000 сирийци с основна цел да ги обучава за терористи, връщайки ги в Сирия, срещу законното правителство на държавата.

Сидеров попита защо не се прилага текстът на Наказателния кодекс спрямо нелегално влизащи хора, който предвижда до 5 години затвор. "На последния Консултативен съвет за националния съвет за сигурност чух доклади на службите, че има огромна опасност в България да са дошли терористи. Не ми се мисли какво ще стане, ако започнат да взривяват бомби", заяви Волен Сидеров.

В митинга пред сградата на община Сливен участваха около 200 души. Повечето от тях дойдоха с автобуси, които бяха паркирани на пл. "Хаджи Димитър". Нееднократно през последните две седмици кметът на Сливен Кольо Милев заяви, че няма искане за настаняване на бежанци в общината. Въпреки това обаче атакистите решиха да проведат митинг срещу настаняването на бежанци. "Държавата и общинска власт в Сливен да не си помислят да настаняват пришълци", предупреди в речта си Волен Сидеров.

"Нелепо и политически конюнктурно е извинението на Сергей Станишев", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като журналисти поискаха негов коментар за извинението на председателя на БСП към българските турци по време на съвместния митинг миналата седмица. "В крайна сметка имаше държавна политика по времето на Живков и положителните моменти от тази политика трябваше да се признават", заяви Волен Сидеров. Той припомни за "едно позорно решение на народното събрание преди две години". "Решението бе предложено от Костов и в него се казваше, че България е извършила едва ли не геноцид спрямо мюсюлманското население през 80-те години, че тези, които са напуснали България са жертва на геноцид. Това не е вярно и това беше позорно решение. Изявлението (на Станишев) е абсолютно нелепо, защото това, което наричат възродителен процес, беше една линия на възвръщане на българското самосъзнание у мюсюлманите, които са наследници на насилствено ислямизирани българи. Те не са турци, това са си българи. Това не беше нито геноцид, нито преследване, а напускането на мюсюлманите през 1989 година беше тяхно решение", каза лиедрът на партия "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай