Сидеров алармира за изграждане на бази на НАТО у нас

Сидеров алармира за изграждане на бази на НАТО у нас | StandartNews.com

Депутатите отказаха да изслушват Борисов 

София. България се готви да даде натовска база на нос Шабла. Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в парламента като призова всички да застанат като един "против" това.

В декларация от името на групата на "Атака" Сидеров обяви, че в партията имало сигнали от граждани, че във военните подразделения се привикват мъже от резерва и заподозря, че България се готви за военни действия.

Имаме предположение, че тези три посещения - на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд, са предизвикани от желанието България да бъде въвлечена във военни действия, обяви Сидеров.

По-рано днес той поиска в парламента да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов, министрите на отбраната и на външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов във връзка с посещението на Джон Кери, Филип Хамънд и Йенс Столтенберг. Тези посещения бяха съпътствани с липса на информация. Не се разбра защо точно са дошли тези господа, останаха догадки, предположения и анализи, които не се базират на ясни факти, коментира Сидеров.

Народните представители обаче отхвърлиха искането му. Ако утре вашите избиратели ви питат какво си говори премиерът с Кери, какво ще им отговорите, попита той депутатите в зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай