Сидеров предрече промени и за Цветанов

"Малко се митологизира личността и значението му, като едва ли не машината за избори, без която ГЕРБ ще рухне. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб", коментира шефът на ПГ на ОП

Сидеров предрече промени и за Цветанов | StandartNews.com

Очаквам за Цветан Цветанов да има раздвижвания. Това каза лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева и за скандала с апартаментите, предаде Агенция "Фокус". 

"Той не заема министерски пост. Там не можем да говорим за оставка. Той е председател на ПГ на ГЕРБ и обикновено на предизборния щаб. Моите очаквания са, че и там ще има някакви промени. Това е работа на ПП ГЕРБ. Такива са ни очакванията, защото виждам, че г-н Борисов работи по този начин", обясни Сидеров. 

Според него темата за оставките е била гръмотевично хвърлена. 

"Нека се види всеки един случай. Цветанов е другата основна фигура в ГЕРБ, нито тази заместник-министърка е известна. Вероятно Борисов ще поговори и с нея. За Рашидов е съвсем друг случай. Той има парите да си купи и къща, и апартамент. Там не можем да говорим, че политиката му дава някакви привилегии. Цветанов съм сигурен, че ще има също разговор с премиера", обясни още Сидеров. 

На въпрос, ако Цветан Цветанов се оттегли, застрашена ли е партия ГЕРБ за изборите, Сидеров отговори, че управляващата партия има точно изградена мрежа, която работи за изборите. 

"Малко се митологизира личността и значението на г-н Цветанов, като едва ли не машината за избори, без която ще рухне. Не мисля, че е така. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб", посочи още Сидеров. Според него няма вероятност и това да разцепи ГЕРБ. 

"Мога да ви дам пример с предишни информации на силни фигури, които са излизали от ръководство. Не става така разцепването на ГЕРБ, там спойката е друга", подчерта лидерът на "Атака". 

Оставката на Цецка Цачева е морален акт, е мнението на Сидеров. Според него българите са чувствителни на тема имоти. Сидеров отчете, че по този начин се показва, че на обвиненията се отговаря с оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай