Шок! Заплашвали Радостин Василев

Може би аз съм поставен под най-сериозен натиск, каза той

Шок! Заплашвали Радостин Василев | StandartNews.com

Депутатите отцепници от ''Има такъв народ'' са подали заявленията си за напускане. А премиерът Кирил Петков заяви, че нова поредица от избори ще е пагубна за страната. Те остават в пленарната зала, но като независими депутати. Решението да напуснат партията обаче не е взето спонтанно, това потвърди пред Bulgaria ON AIR спортният министър в оставка Радостин Василев. В интервю той заяви, че решението да се оттегли от ИТН е взел 10 минути, след като лидерът на партията Слави Трифонов е заявил, че оттегля министрите от управлението на страната. Според него има вероятност още народни представи на ИТН да напуснат парламентарната група.

Оттеглянето на министрите на ИТН от властта и съмнения за задкулисни договорки мотивирали Радостин Василев да напусне партията. Преди да вземе решението получил и заплахи.

"Може би аз съм поставен под най-сериозен натиск... Заплахи съм имал и още преди да постъпя по този начин заради дейността ми като министър. Ходя с НСО, тъй като още съм министър. Имам и допълнителна охрана, която ми е осигурена от МВР. Не се страхувам, защото какво толкова могат да направят, освен да ме ликвидират, пребият. Това не е толкова страшно, колкото държавата да няма бюджет", заяви той.

Спорният министър в оставка няма намерение да се връща в парламента като депутат. 

"Стабилното мнозинство в НС зависи от това колко народни представители имат воля да се справят със статуквото и колко искат то да се върне", коментира Василев.

Острият тон в телефонния разговор с депутата Христина Иванова е бил заради обещанието ѝ също да напусне партията.

Относно новите министри във властта Василев заяви, че няма информация кои ще са лицата, които ще поемат свободните ведомства.

"Никога не съм имал такава експертиза, за да мога да бъда регионален министър. Моята експертиза е в правосъдието и спорта. Нямам разговори с Кирил Петков дали ще бъда поканен за министър. Дали ще ми приеме оставката. Аз не съжалявам, че влязох в политиката, защото това бяха две прекрасни години в моя живот, независимо от развръзката. Не съжалявам аз, но много хора около мен съжаляват. Мислех си, че във футбола са най-мръсните хора... но наистина в политиката е много по-зловещо", изтъкна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай