Щерката на Пирински видя кусури на Нинова

Не харесва подхода за голяма коалиция

Щерката на Пирински видя кусури на Нинова | StandartNews.com

Куп кусури на Корнелия Нинова видя щерката на Георги Пирински Ана Пиринска, която заедно с дъщерята на Нора Ананиева – Ана Ананиева, и видни социалисти влезе в новото ляво крило „Социализъм 21 век”.

ВИЖ ОЩЕ: Дъщерите на БСП завиха към опозицията.Ново крило

Очевидно трябва да предадеш и напуснеш БСП, за да получиш широко отворена врата за перспективна политическа кариера. Първанов и Дончева не са били изключвани, те сами се изключиха, коментира Ана Пиринска намерението на Корнелия Нинова да скрепи широка лява коалиция с участието на "Движение 21" на Татяна Дончева, АБВ на Георги Първанов и Георги Кадиев.

ВИЖ ОЩЕ: Дърева: Ние сме БСП. Партията на Нинова е на 5 г.

Какво се получава, попита риторично Пиринска в интервю за "Дир.бг" - с Дончева може, която довчера обявяваше БСП за партия на статуквото в рамките на "Изправи се! Мутри вън!", а с Мая Манолова - не. Това означава, че процесът, който Нинова е започнала, има „изключително тревожни елементи и неясноти.”.

"Не е това, което искаме. Това е крайно закъснял процес. И второ, той, в настоящия му вид, е още повече от същото, което не искаме да сме", отсече дъщерята на бившия шеф на НС. Тя критикува ръководството и за това, че не е имало анализ защо Столетницата е получила най-катастрофалния си изборен резултат за последните 30 години на един от последните пленуми. Иначе Пиринска приветствала обединението, но изрази съмнение дали то се случва с правилните партньори.

По думите й безапелационният ляв профил на БСП за изборите бил изключително важен. Според нея е наложително и да се помисли за промяна на корпоративния данък.

"Една социалистическа партия не може да се фокусира само върху данъците за малките и средните. А какво става с най-богатите? Какво предлагаме всъщност - натоварване на средната класа", добавя Пиринска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай