Ще има ли правителство без ГЕРБ? Горещ коментар от Влади Горанов

Той отрече ГЕРБ да има допирни точки с "Възраждане"

Ще има ли правителство без ГЕРБ? Горещ коментар от Влади Горанов | StandartNews.com

Предвид коментарите от последните дни редовно правителство ще бъде създадено трудно. Във всеки случай, то едва ли може да се състави без участието на ГЕРБ. Това заяви пред Нова телевизия бившият финансов министър Владислав Горанов.

“Редовно правителство ми се струва, че трудно ще бъде съставено, или поне ще бъде трудно без ГЕРБ. Това обаче не се разбира от останалите партии в парламента. Опитват се да се поставят стигми и да се заклеймява партията с най-голям изборен резултат”, каза Горанов.

Той отрече ГЕРБ да има допирни точки с “Възраждане”, особено предвид изявленията на лидера й Костадин Костадинов и цялата политическа философия, която последният изповядва.

“Аз лично не бих седнал да преговарям и с “Продължаваме Промяната”. Те твърдят, че могат да управляват сами, предпочитат да управляват с наследниците на бившите комунисти и с партия, която има много тежки грехове в миналото”, посочи Горанов.

Кандидатурата на ПП за председател на Народното събрание отново ще бъде Никола Минчев, бе съобщено минути по-рано. “Не познавам г-н Минчев, но той изглежда като един от малкото уравновесени народни представители от ПП”, коментира новината Горанов и изтъкна, че кандидатът на ГЕРБ - Росен Желязков, превъзхожда Минчев с “опит, диалогичност и липса на натрупвания като тези, които Минчев изтърпя в предходния парламент”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай