Понеделник,

Шамар за Нинова! Отстраненият от нея шеф на ВМЗ-Сопот взе стола й

От: СТАНДАРТ -
38840
Шамар за Нинова! Отстраненият от нея шеф на ВМЗ-Сопот взе стола й
A
A
A

Страшен шамар получи от президента Румен Радев бившият вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова. Отстраненият от нея шеф на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов бе назначен днес на мястото й като министър на икономиката и индустрията.

Нинова изсипа куп обвинения върху екипа на оръжейния завод, като отстраненото ръководство излезе с остра позиция срещу нея.

Никола Стоянов е роден през 1976 г. в София. Завършва „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дипломиран е в магистърските програми „Европейско и международно търговско право“ и „Немско право за чужденци“ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”. Притежава опит в развитието на стартиращи компании, подкрепа за малки и средни предприятия и инвестициите.

В частния сектор е основал, ръководил и подпомагал множество компании. В период от 8 години ръководи компания, която е ексклузивен партньор за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.

В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022 г.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички