Шамар за Нинова! Отстраненият от нея шеф на ВМЗ-Сопот взе стола й

Никола Стоянов е бил директор на агенцията за малки и средни предприятия

Шамар за Нинова! Отстраненият от нея шеф на ВМЗ-Сопот взе стола й | StandartNews.com

Страшен шамар получи от президента Румен Радев бившият вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова. Отстраненият от нея шеф на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов бе назначен днес на мястото й като министър на икономиката и индустрията.

Нинова изсипа куп обвинения върху екипа на оръжейния завод, като отстраненото ръководство излезе с остра позиция срещу нея.

Никола Стоянов е роден през 1976 г. в София. Завършва „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дипломиран е в магистърските програми „Европейско и международно търговско право“ и „Немско право за чужденци“ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”. Притежава опит в развитието на стартиращи компании, подкрепа за малки и средни предприятия и инвестициите.

В частния сектор е основал, ръководил и подпомагал множество компании. В период от 8 години ръководи компания, която е ексклузивен партньор за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.

В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай