Сензационно! С кого ще прави коалиция Борисов

Лидерът на ГЕРБ спомена изненадващо име

Сензационно! С кого ще прави коалиция Борисов | StandartNews.com

С 5 милиарда са обогатили Путин ПП и правителството на Кирил Петков.

Това заяви на заключителния мащабен митинг на ГЕРБ - СДС във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В морската столица той изрази категоричната си победа за листата и водача - бившият външен министър Даниел Митов.

До него бе председателят на ЕНП Манфред Вебер, който специално пристигна в България за събитието. Лидерът на СДС Румен Христов, евродепутатите Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Ковачев също са във Варна.

Като гледам какво ни направиха  (ПП)  за две години, ми се реве, започна емоционалното си слово бившият премиер на България.

Борисов обърна внимание, че част от парите са отишли в джоба и на един германец - Герхард Шрьодер.

Вебер му опонира: "Социалдемократ!"

А Борисов отговори: "Социалдемократ, но германец!"

"Тези хора източиха по 1 левче от бензин и нафта. Това ми е най-лесната кампания. Аз не агитирам, само казвам - който иска да му бъркат в джоба, гласувайте за ПП. Който иска, да продължите да изнасяме оръжие през посредници, вместо да генерираме държавата България и държавата Украйна да обединят усилия и да се спре агресията на Путин, да гласува за ПП, ядоса се той на бившия кабинет "Петков" като разказа и противоречията между Корнелия Нинова и Кирил Петков по темата за износа на ържие за Украйна.

Бойко Борисов разкри лъжите на ПП и ДБ за диверсификацията с руска газ и далаверите им с посредници. "Когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация с руската газ, се оказа, че са дали на посредниците, които са източили джобовете на тия хора, включително и за бивш германски канцлер - Шрьодер", подчерта той.

Смисълът да съществува ГЕРБ е европейското развитие на България. Ние искаме мир и трябва да спрем този невероятно кървав конфликт в Украйна", посочи Борисов.

Според него в ПП имало и "един прекрасен човек - Лорер". "Ние искаме той да вземе тая партия, че да направим коалиция. Той не ще. Един ден ще го направим с Лорер", изненадващо каза лидерът на ГЕРБ.

"Щом се събират много да бият един, значи са по-слаби. Тези, които само преди 2 години се имаха за месията, който ще спаси България, а я тикнаха в дъното", така Борисов коментира социологически проучвания.

"Агитацията е не да гласувате за нас. Ако не искате те да са, да гласувате за нас. Защото ние знаем какво да правим", обясни лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай