СДС разби конкуренцията в кандидат-депутатския футболен турнир

СДС разби конкуренцията в кандидат-депутатския футболен турнир | StandartNews.com

Бургас. Отборът на СДС Бургас спечели безапелационна победа в кандидат-депутатския футболен турнир, който се проведе на спортния комплекс „Каменица Арена".

По покана на СДС, в него участваха кандидат-депутати от още четири партии и коалиции: ГЕРБ, „Коалиция за България", „Лидер", „България на гражданите". В края на страстната седмица кандидат-депутатите замениха официалните костюми с тениски и шорти.

СДС спечели турнира с голова разлика 24:13 (9 точки). Втори останаха ГЕРБ с 18:15 гола (9 точки), трети – „Коалиция за България" с 6 точки. Отборите на „Лидер" и „България на гражданите" събраха по три точки.

За цели четири часа футболистите кандидат-депутати загърбиха предизборните страсти и различия и показаха, че могат да бъдат пример за толерантно спортно отношение един към друг.

"Направихме много красив спортен празник с послание да бъдем обединени – както сме заедно на терена, така заедно да работим за България", коментира една от звездите на терена – бившия играч на „Нефтохимик" Милен Георгиев.

"Няма победители и победени – всички сме победители, щом сме тук на терена", благодари на участниците и капитанът на синия отбор – водачът на листата Костадин Марков.

Пред публиката на спортния комплекс играчите направиха ефектно шоу на терена, в което не липсваха красиви удари, ефектни падания. Проля се и малко кръв, но раненият играч бързо бе превързан от медицинското лице.

Най-заплетено се оказа „вечното дерби" между СДС и БСП. Оказа се, че „Коалиция за България" е привлякла в отбора си редица футболни легенди от близкото минало – играчите на „Нефтохимик" Веселин Шулев, Митко Трендафилов, Станимир Димитров, Антон Спасов. Въпреки сериозното професионално преимущество, сините надвиха с 5 на 2.

Агитките горещо подкрепяха своите играчи. Привържениците на червените дори си носеха минимегафон, но бяха заглушени от гръмогласните сини привърженици.

Първият гол в турнира вкара отборът на Лидер, който игра срещу ГЕРБ. Последният мач обаче се оказа решаващ – ГЕРБ срещу СДС. През цялото време гербаджии водеха в головата разлика, но мачът им срещу СДС обърна резултата. Сините победиха ГЕРБ с 10 на 3 и спечелиха Купата на победителя. Връчи я Георги Виделов, шеф на главната съдийска колегия към БФС Бургас. За всички футболисти имаше и билети за опера, осигурени като подарък от „България на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай