СДС: Няма да възкресяваме политически трупове

СДС: Няма да възкресяваме политически трупове | StandartNews.com

София. Няма да възкресяваме политически трупове. СДС ще оцелее и ще стане по-силен, обяви лидерът на "Раковски" 134 Емил Кабаиванов.

Така той отряза за пореден път Съюз "Единство", който бе създаден по-миналата седмица от Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Ваньо Шарков.

"Хората, които искат да си осигурят политическото оцеляване, не ни занимават. Нека това лежи на техните съвести", обясни още председателят на СДС. На 6 ноември, когато се очаква да има Национален съвет, се очаква партията да бъде регистрирана. По думите на Кабаиванов бъдещето на "Единсво" било в ръцете на Националния съвет. Те трябва да гласуват дали фракцията може да бъде регистрирана като съюз.

Кабаиванов отрече да има различия и преса от страна на парламентарната група към ръководството. Той обаче призна, че Мартин Димитров и Ваньо Шарков не са присъствали на заседанието на НИС днес, но те пък не представлявали цялата група.

СДС поиска оставката на зам.-министъра на културата Георги Стоев заради внесените промени в Закона за културното наследство. Това е скандален законопроект, защото културното ни наследство е подложено на риск, каза Борислав Бориславов. Новият закон щял да унищожи Националния институт за недвижимо културно наследство. "Искат да го направят държавно предприятие. Въпрос на време е то да фалира", допълни още Бориславов.

СДС подкрепи исканията на майките за увеличаване на средствата за тях. В някои групи от неселението майчинството се превърна в бизнес, обясин Емил Кабаиванов и призова държавата да стане регулатор на този процес. Той изчисли, че за вдигането на майчинството през втората година от 240 на 270 или 310 лева са нужни 30 милиона лева. Това била сумата, която кабинетът ще отдели за безсмисления референдум. Толкова стрували и 2 км магистрали.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай