СДС: Надежда да напусне Европарламента

Никога не сме имали толкова глупав председател, реагира Ваньо Шарков

СДС: Надежда да напусне Европарламента | StandartNews.com

София. След като напусна СДС морално е Надежда Михайлова да напусне Европарламента. Това обяви пред бТВ лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Той уточни, че и тримата, освободени от партията, е редно да напуснат българския парламент.

Сега госпожа Нейнски е представител там на несъществуваща Синя коалиция, уточни партийният лидер.

За номинациите за конституционен съдия той отново обясни, че Бойко Борисов не знаел за Петър Стоянов до момента, в който е обявен на "Раковски" 134. Кабаиванов обаче не каза нищо за новите номинации. Единствено конкретизира, че СДС ще се яви на изборите със свои листи, а не в листите на ГЕРБ.

Кабаиванов прикани и тримата, изключени от СДС, да напуснат парламента. Те трябва да представляват определена партия като са в парламента, коментира лидерът. Парламентарните групи не са втори център - те са функция на партията. И като не са в партията, да излязат от НС, препоръча той. Ние от тук нататък ще продължим на чисто и ще видите - СДС ще се върне при хората, подчерта Кабаиванов.

Никога не сме имали толкова глупав председател, реагира Ваньо Шарков в телефонно интервю пред бТВ. Кабаиванов трябва да знае като иска да напусна парламента, че и да го направя, следващият, който ще влезе от Великотърновската листа, ще е човек от ДСБ, обясни отлъченият от СДС. Ръководството на СДС има слаб политически опит и набутват СДС в постоянни конфликти, обяви Шарков.

И зам.-председателят на СДС Румен Христов се включи в сутрешния хор по телевизиите. Пред БНТ той заяви, че сегашното ръководство е решено да измете синята номенклатура.

Когато народните представители работят срещу своята партия, когато не подкрепят такава емблематична фигура като Петър Стоянов, когато непрекъснато се говори по медиите, че няма да вземем участие във властта, няма как нещата да се развият по друг начин, каза Христов.

Ние сме решили да скъсаме със синята номенклатура и със сините олигарси и да започнем на чисто, отсече той. И уточни: Ние сме опозиция на ГЕРБ, но няма да правим коалиция с БСП.

Не бива тези хора, които 21 години са превърнати просто в избиратели, които ги търсим само по избори, да остават излъгани, заяви Христов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай