СДС на изборите без коалиции

СДС на изборите без коалиции | StandartNews.com

Благоевград. СДС няма да влиза в коалиция на предстоящите парламентарни избори. Това заяви лидерът на сините Емил Кабаиванов в Благоевград.

В края на януари СДС започва преговори за предстоящите парламентарни избори с партиите вдясно и в центъра. Ще подпишем споразумения с нашите партньори, но няма да правим коалиции, каза Кабаиванов. Според него експлоатацията на СДС от ДСБ и специално от Иван Костов е илюзия и той го знае.

Не е коректно той да използва понятието „Синя коалиция”, тъй катъо без СДС такава просто няма, подчерта Кабаиванов. Според него не е коректно поведението и на Надежда Нейнски.

Тя не е спечелила нито един мажоритарен избор, дължи всичко на СДС, а говори срещу партията и че е продукт на „синята коалиция”, това е морално предателство, каза лидерът на сините.
От 15 май до момента напусналите сините редици в цялата страна са едва 90, а новоприетите са 3268, отчете още Кабаиванов.

Според него над 10 души от ДСБ са на висши държавни постове, а Костов и Нейнска са част от един псевдоелит, който трябва да си ходи. Това е драмата им – няма да са в листите за депутати, няма да са зам.-министри, посланици.

Затова на следващия национален съвет ще предложим народните представители да са с най-много два последователни мандата, каза Кабаиванов. Иначе развиват самодостатъчност и стигат дотам, че хулят партията, която ги е направила депутати, допълни той.

СДС подготвя и няколко законопроекта. Един от тях е за повече права на българските граждани при опазването на своето имущество, друг е за намаляване на регулаторните и разрешителните режими, които тормозят българския бизнес. Симите готвят закон и за фалита на физическите лица. Кабаиванов за пореден път призова и българските граждани да не участват в референдума за АЕЦ „Белене” на 27 януари догодина.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай