СДС против 1 лев субсидия за глас

Издържането на партия е много трудно, каза Румен Христов

СДС против 1 лев субсидия за глас | StandartNews.com

СДС няма да подкрепи предложението на "Има такъв народ" за намаляване на партийната субсидия от 8 на 1 лев за глас. Това обяви лидерът на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ - СДС Румен Христов по време на дебата по поправката в Закона за политическите партии.

"Давам си ясна сметка, че 2.5 млн. българи на референдума гласуваха за намаляване на субсидията, но си давам сметка, че тези българи също поискаха мажоритарен вот, който беше отхвърлен", каза Румен Христов.

По думите му СДС последните 4 години цял мандат не е бил в Народното събрание. "Издържането на формация без субсидия е нещо много трудно. Говорите за членски внос. СДС има малко повече от 8500 членове, нашият членски внос е 1 лв. на месец или 12 лв. на година. Средства, които не стигат почти за нищо. Още повече, че непарламентарно представените партии нямат право на помощ по отношение на офиси", заяви още Румен Христов.

Според него партийната субсидия от гледна точка на плурализма е нещо много добро. "Популизмът е хубаво нещо, но той никога не води до хубави неща", подчерта още Румен Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай