Събираме 70 дами от световния елит

Събираме 70 дами от световния елит | StandartNews.com

Те ще пристигнат в София за участие в Глобалния форум на жените лидери

Повече от 70 дами от световния елит ще пристигнат у нас, за да се включат в Глобалния форум на жените лидери. Събитието се организира от Съвета на жените в бизнеса в България и ЮНЕСКО, като е под патронажа на генералния директор на организацията и официален кандидат на страната за ръководител на ООН Ирина Бокова.

Форумът ще се състои между 18 и 20 май в София, като има за цел да открои ролята на жените в съвременния обществен, социален и икономически живот и да предложи стъпки за постигане на реална равнопоставеност на половете. Очаква се на глобалния форум да присъстват министри, евродепутати, водещи представители на международни организации, ръководители на научни центрове и университети, световно известни личности от политиката, бизнеса, науката и медиите. "Това е първи по рода си форум на такова високо равнище, посветен на въпросите на жените лидери, на който България ще бъде домакин", коментират в съобщение до медиите от Съюза на жените в бизнеса в България.

За откриването на Глобалния форум на жените лидери ще пристигне у нас и министър-председателят на Бангладеш г-жа Шейх Хасина, която има важна роля за установяването на демокрацията в страната. Бившият премиер на Сенегал г-жа Амината Туре, президентът и съосновател на организацията Geneva Call Елизабет Уорнър и председателят на Националната комисия на Гърция за ЮНЕСКО и на Центъра за жени и мир в балканските страни г-жа Екатерини Цицикоста допълват списъка с VIP участниците в панелистите. Страната ни пък ще бъде представена от председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, вицепремиера и министър на образованието г-жа Меглена Кунева, вицепремиера по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова и министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова.

Специален гост на форума ще бъде и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай