С кого ще преговаря ИТН, истината от Каримански

По думите му постовете не са най-важното нещо, а каква програма ще се изпълнява

С кого ще преговаря ИТН, истината от Каримански | StandartNews.com

Готови сме да седнем на масата за преговори с ДБ или БСП. Това коментира Любомир Каримански от "Има такъв народ" за "Твоят ден' по NOVA NEWS. По думите му постовете не са най-важното нещо, а каква програма ще се изпълнява.

"Важно е да бъдат осъществени нужните реформи. Нямам никакъв проблем да обсъждам въпроси с колегите от ПП. Ако имаме достатъчно аргументи и ясна програма, можем да намерим компромис. Ще настояваме да не се приемат закони, които не водят до реална реформа, а до преповтаряне на предишни законопроекти", посочи той. И допълни, че всички партии трябва да участват в преговорите за нов кабинет. 

"Ще има по-малко социално напрежение, ако ДБ са преговарящи", обясни Каримански. 

Според него трябва да започне реформата в публичния сектор. "Важно е как ще подкрепим реалния бизнес и неговата капиталова основа. Ако експерти могат да предложат средносрочни или дългосрочни договори в енергетиката, които да гарантират използването на тока и газа в следващите месеци и години, няма да има значение дали договорът е с "Газпром" или са диверсифицирани източници" смята той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай