Русия ни скръцна със зъби заради Навални

Говорителят на руското министерството на външните работи с остра позиция

Русия ни скръцна със зъби заради Навални | StandartNews.com

Русия ни скръцна със зъби заради Навални. Западът се е саморазобличил в опита си да сдържа Русия и да оказва натиск върху съда с присъствието на западни дипломати, включително български, на съдебния процес срещу Алексей Навални, написа във Фейсбук говорителят на руското министерството на външните работи Мария Захарова, цитирана от БГНЕС.

Тя напомни, че традиционно дипломатите подкрепят в съда граждани на своите страни.

„Появата на дипломатите в съда срещу Навални не е просто намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазобличаване на нелицеприятната и противозаконна роля на колективния Запад в опитите да сдържа Русия. Или това е опит за психологически натиск върху съда?“, посочи Захарова.

„Не изключвам, че те в немалка степен са загрижени и за съдбата на налетите натовски, например, британски и американски, милиони в незаконна дейност на руска територия - ще се наложи да пишат доклади за какво са похарчени“, добави тя.

На делото срещу Навални в Московския градски съд, по данни на информационните агенции, пристигнаха дипломати от различни страни - САЩ, България, Полша, Латвия, Австрия, Швейцария, отбелязва Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай