Румен Петков се оттегля като ръководител на БСП- Плевен

Румен Петков се оттегля като ръководител на БСП- Плевен | StandartNews.com

София. Депутатът от БСП Румен Петков възнамерява да се оттегли като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП – Плевен.

„Разговарял съм, включително и с моите колеги, председатели на Общински партийни съвети в Плевен, с доскорошния председател на Областния партиен съвет, и съм обявил пред тях намерението си да се оттегля като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП – Плевен", заяви Петков пред „Фокус".

На заседанието, което предстои на края на месеца, той официално ще подаде оставката си.

Той разясни, че има две причини, поради които напуска поста. „Първата причина е, че председателят на щаба и на Областния партиен съвет, трябва да работи с цялата си енергия, структурата, която ръководи, да се представи добре. Втората е, че искам да покажа на всички, които правят злонамерени коментар, че тук става въпрос за някаква борба за власт, че това далеч не е така. Всъщност тези, които употребяват властта, и то не в интерес на партията и нейните избиратели, на българското общество и държава, са именно в ръководството на партията", заяви Румен Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай