Румен Петков: Няма избори, които Станишев не загуби

Румен Петков: Няма избори, които Станишев не загуби | StandartNews.com

Плевен. „Сергей Станишев показа, че няма избори, които да не може да загуби. Тази кампания, при която ГЕРБ си правеше самоубийствени атентати всеки ден, в която имаше институционални изритвания срещу нашия основен опонент, ние съумяхме да я загубим в национален мащаб и затова се иска организационна дарба", сподели с горчива ирония Румен Петков в Плевен.

Констатацията си той мотивира с убийствена критика по адрес на своя партиен лидер, подчертавайки, че Сергей Станишев вече изпуснал шанса да спаси личното си достойнство, като не подал оставка още в деня на вота. Така той щеше да даде шанс на БСП да потърси друго развитие. В противен случай на следващите избори ще бъдем по-зле,отколкото на тези, прогнозира Петков.

Румен Петков увери, че няма личен фаворит за поста на Станишев, но не подмина обстоятелството, че той и плевенският областен председател Васил Антонов отбелязват най-добрия резултат за Столетницата на тези избори. Той обяви кампанията на БСП за тотално сбъркана, защото Сергей поел цялата отговорност за реденето на листите, въпреки, че партията не е лидерска. Така изпратил за водачи външни хора, които не познават регионите и регионите не припознали тях.

Като примери Петков посочи преместването на Корнелия Нинова от Благоевград в София-окръг, на Драго Стойнев от София в Хасково, на Светла Бъчварова от Хасково в Пловдив-окръг. Мартин Захариев пък е от администрацията на Иван Костов. Говорил е по адрес на БСП такива гнусотии, каквито самият Костов не произнасял. "Груби политически грешки са скриването на Пламен Орешарски и Георги Първанов непосредствено преди вота и медийния нарцисизъм на самия Станишев, който очевидно не е всенароден любимец", смята Петков.

"Ние говорим, че големият губещ е ГЕРБ. Но след като големият губещ ни напердаши, значи ние сме още по-зле", заяви Румен Петков. "Отговорността е на Станишев, на изпълнителното бюро и на националния предизборен център. Конгрес на БСП трябва да се свика възможно най-спешно", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай