Вторник,

Румен Томов опразни кметския кабинет

От: СТАНДАРТ -
105
Румен Томов опразни кметския кабинет
A
A
A

Досегашният кмет на Благоевград  Румен Томов напусна кметския кабинет в петък, денят,  в който  официално бе публикувано решението на ВАС за предсрочно прекратяване на правомощията му. Решението на върховните магистрати е изпратено до АС Благоевград, които от своя страна са го предали на ОИК, съобщи „Струма” / struma.com/.  

Получил решението на ВАС и АС  председателят на ОИК Мартин Бусаров насрочи спешно  заседание на комисията за утре, 19 април. Заседанието ще има само една точка – да се уведоми ЦИК за влязлото в сила решение. ЦИК от своя страна в 7 дневен срок трябва да изпрати писмо до президента Румен Радев, който да насрочи местни избори.

В рамките на 2 седмици Радев трябва да издаде указ за провеждането на избор. Най- късно до средата на май ще бъде ясна датата на местните избори.   

Местният общински съвет вече веднъж избра Ясен Попвасилев за временен кмет до провеждане на избори. Дали местният парламент отново ще гласува той да е кметът, ще стане ясно на предстоящата му сесия.

Предизборната надпревара в Благоевград вече почна. Кандидати за кметове ще издигнат всички партии. Томов обяви, че ще се кандидатира отново – със самочувствието на управленец, избран от 19 000 благоевградчани.  


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички