Румен Томов опразни кметския кабинет

Най- късно до средата на май ще бъде ясна датата на местните избори

Румен Томов опразни кметския кабинет | StandartNews.com

Досегашният кмет на Благоевград  Румен Томов напусна кметския кабинет в петък, денят,  в който  официално бе публикувано решението на ВАС за предсрочно прекратяване на правомощията му. Решението на върховните магистрати е изпратено до АС Благоевград, които от своя страна са го предали на ОИК, съобщи „Струма” / struma.com/.  

Получил решението на ВАС и АС  председателят на ОИК Мартин Бусаров насрочи спешно  заседание на комисията за утре, 19 април. Заседанието ще има само една точка – да се уведоми ЦИК за влязлото в сила решение. ЦИК от своя страна в 7 дневен срок трябва да изпрати писмо до президента Румен Радев, който да насрочи местни избори.

В рамките на 2 седмици Радев трябва да издаде указ за провеждането на избор. Най- късно до средата на май ще бъде ясна датата на местните избори.   

Местният общински съвет вече веднъж избра Ясен Попвасилев за временен кмет до провеждане на избори. Дали местният парламент отново ще гласува той да е кметът, ще стане ясно на предстоящата му сесия.

Предизборната надпревара в Благоевград вече почна. Кандидати за кметове ще издигнат всички партии. Томов обяви, че ще се кандидатира отново – със самочувствието на управленец, избран от 19 000 благоевградчани.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай