Румен Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС

Оставката в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност, смята президентът

Румен Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС | StandartNews.com

Протестите са демократично право и те възвръщат надеждите и достойнството също така на българите като граждани. Затова според мен и тези протести са закономерни. Това заяви президентът Румен Радев, който посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите. Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората и ако няма една чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават, заяви Радев. 

Президентът каза още, че не може да каже дали протестите са политически режисирани.

„Според мен никой не може да изкара хората насила на улицата. Оставката в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и НС да посочат изход от тази ситуация, подчерта още президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай