Рожденикът Цветанов: Няма криза между мен и Бъчварова

Рожденикът Цветанов: Няма криза между мен и Бъчварова | StandartNews.com

Категорично мога да заявя, че абсолютно няма никакъв кризисен момент в отношенията между Румяна Бъчварова и мен. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който на връх 51-вия си рожден ден бе в сутрешния блок на Нова телевизия. Зам.-председателят на партията бе категоричен, че няма бламиране на вътрешния министър за закона за МВР.

Това, което мога да заявя категорично е, че има различни мнения, които се обсъждат, когато се правят съответните законодателни промени, обясни той.

Всички депутати от ГЕРБ, които са участвали в гласуването в Комисията са подкрепили промените, внесени от министър Румяна Бъчварова, въпреки препоръките за това ,че според него трябва да се направят някои консенсусни предложения между първо и второ четене, категоричен бе Цветанов.

„Януари месец 2015 г. – това е преди година и четири месеца, имаше едно представяне от тогавашния вътрешен министър Веселин Вучков на пътна карта за реформите, които трябва да продължат в МВР. Знаете, че имаше неотложните законодателни мерки, които бяха предприети с конструирането на 43-тия парламент. Тогава народните представители от ГЕРБ, изпълнявайки предизборната си кампания, предложихме за преминаването на ГДБОП от ДАНС в МВР и по този начин да създадем тази сигурност и тази стабилност на системата, която вече дава и своите резултати", коментира той. И изтъкна, че втората мярка, която е трябвало да бъде реализирана, са структурните промени в системата на МВР.

Служителите, които имат полицейски функции и тези, които са пожарникари трябва да останат първа категория труд. Всички останали ще бъдат назначавани по Закона за държавния служител, допълни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и предстоящите президентски избори.Към настоящия момент мога да заявя, че нито премиерът, нито аз се разглеждаме като възможни кандидати за президентските избори, обясни той.

„Тази тема, както е казал и нашият председател ще бъде дискутирана май-юни. Това, което към настоящия момент мога да заявя както и премиерът, така също и аз не се разглеждаме като възможни кандидати". „Защото знаем, че екипната работа и това, което сме създали в ПП ГЕРБ трябва да бъде укрепено и партията трябва да се докаже като постоянно действаща и системна. Знаем, че през последните 10 години изграждахме ПП ГЕРБ и 2015 г., когато приключиха местните избори казах на премиера, че вече можем да кажем, че имаме системна партия, която участвайки в няколко поредни избора има успехи и затова правим постоянни посещения, за да укрепим структурите и да продължим напред", коментира още той.

Държавата се отнесе по един изключително некоректен начин към един достоен служител като Станимир Флоров", зави Цветанов във връзка с акцията срещу шефа на „Автомобилна администрация" и изказването на Ивайло Московски, че негов фаворит за поста е бил именно Флоров. "Предложението беше на Ивайло Московски. Разбрах в последствие, когато стана дебатът, че не трябва да е Станимир Флоров. Знам, че г-жа Бъчварова е била против поставянето на Станимир Флоров на чало на тази агенция. Решението се взима колективно от МС", допълни той.

Законопроектът на министър Румяна Бъчварова за промени в закона за МВР не е бламиран, той ще влезе в зала, коментира от своя страна депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в „Тази сутрин" по бТВ. И бе категорична, че е нормално да има спорове за такъв закон.

Отхвърлянето на законопроекта в комисия не означава, че депутатите на ГЕРБ не подкрепят Бъчварова, смята Караянчева.

Ако е имало критика от страна на Цветанов, това е градивна критика, не мисля, че това ще затрудни работата между двамата, добави депутат.

Дебатът по законопроекта предстои.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай