Росен Желязков начерта бъдещето на некоалицията. Прогнозата

Всяко напрежение в коалицията я прави по-силна, каза председателят на НС

Росен Желязков начерта бъдещето на некоалицията. Прогнозата | StandartNews.com

Председателят на НС Росен Желязков проговори за бъдещето на некоалицията, която подкрепя кабинета.

“Всяко напрежение, студен или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това, както по отношение на оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв.", коментира Желязков. Повод бе напрежението покрай решението на здравния министър проф. Христо Хинков да освободи на шефа на “Пирогов” д-р Валентин Димитров.

“От друга страна, коалицията, колкото повече укрепва, толкова повече се притесняваме, че в нашите коалиционни партньори назряват определени конфликти, които да доведат до друг вид напрежение. Както казва народът - къде го чукаш, къде се пука. Затова ние считаме, че не трябва да допускаме повече напрежение, защото имаме важни задачи, особено преди Коледа и Нова година”, категоричен бе той.

Отношение може да вземе или здравният министър, или премиерът. Това е установеният ред. Позицията на здравната комисия вчера беше ясна. Тя е в подкрепа на това кадровите решения, особено за структуроопределящи лечебни заведения, да минава през съгласуване при отчитане на ефективността, резултатите и значимостта, допълни той.

Запитан как ще бъде продължена работата на коалицията, ако все пак шефът на “Пирогов” бъде окончателно освободен, каза: Предвид спирането на вписването, това не може да бъде реализирано правно, така че ние нямаме казус в момента.Сигурен съм, че мнозинството на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС е монолитно и ще изпълни ангажимента, който е поело, коментира шефът на парламент по отношение на конституционните промени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай