Риза: Местан наричаше ДПС етническа партия

Риза: Местан наричаше ДПС етническа партия | StandartNews.com

„Помня в зората на демокрацията, когато стартира ДПС, на 4 февруари 90-та година и имахме съвсем чисти идеи, да си възстановим имената, да си възстановим свободното говорене - майчиния език. Тогава Местан беше в СДС, и наричаше ДПС етническа партия. След това 19 години в ДПС, сега нова политическа партия прави. Това достатъчно трябва да говори на нашите избиратели". Това каза съпредседателят на ДПС Рушен Риза при участието си в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. От нас някаква директна атака срещу Местан и неговите хора няма, допълни Риза. И посочи, че учредителят на ДОСТ е "майстор на думичките".

Може да си играе с тях както си иска. За мен са само думи. Той до преди два месеца говореше точно обратното за идеята и каузата на ДПС", каза Риза. „Нищо не сме казали още за Местан. Той сам си избра пътя. Нека да видим по делата какво ще направи", добави той.

„Изчакваме да видим неговите послания и какво смята да прави, с кого смята да го прави. В свободна държава живеем и могат да се правят внушения. Ние сме много внимателни в изказа си. Мъчим се да не отговаряме на провокациите. Все пак трябва да дадем някакъв отговор на всички тези обвинения на Местан и хората срещу нас. Атаката срещу Местан е медийна атака, мнение на журналисти", посочи съпредседателят на ДПС. По думите му известен кръг от изселнически организации в Турция, които са зависими от правителството, подкрепят бъдещия политически проект на Местан. „Там правим някаква връзка. Иначе не бих казал, че Анкара се меси директно във вътрешната политика на България", отбеляза Риза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай