Решение за РС Македония? Горещо от Лена Бориславова

Коалицията проведе много конструктивен диалог по темата

Решение за РС Македония? Горещо от Лена Бориславова | StandartNews.com

"Коалицията проведе много конструктивен диалог по темата Северна Македония. Обединхиме се, че трябва да има широко съгласие по темата, както и че тя задължително ще мине през Народното събрание, а дотогава ще оставим дипломатите от МВНР да работят". Това заяви говорителят на кабинета Лена Бориславова след края на коалиционния съвет тази вечер, предава БНТ.

По думите ѝ най-важното е българската позиция във връзка с двустранния договор да бъде защитена и нашите дипломати работят по този въпрос

"Това няма да е правителството, което ще предаде националния интерес. Когато имаме решение и доклад на МВнР, в който се отчита напредък по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание. На този етап не сме там", коментира Бориславова.

Станислав Балабанов от Има такъв народ каза, че всички партии са препотвърдили позициите си.

"Обединихме се, че е една пистата и се надяваме на положителни действия и на дипломатите на Република Северна Македония", каза той.

"Актуализацията трябва да бъде приета в Народното събрание до края на юни. От 6 до 10 юни ще се постараем да бъде разгледано в комисия", заяви Лена Бориславова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай