Реформаторите заложиха на бизнесмен в Ямбол

Реформаторите заложиха на бизнесмен в Ямбол | StandartNews.com

Реформаторският блок издигна бизнесмен за кмет на Ямбол. Бившият шеф на местното енерго и настоящ бизнесмен Димитър Стоянов е кандидатурата за градоначалник на блока. Тя бе представена от председателя на предизборния щаб на Движение България на гражданите Димитър Делчев, който заедно с вицепремиера Меглена Кунева посети града.

Димитър Стоянов е енергетик и в момента той търгува с електроенергия. Има име на почтен бизнесмен, твърдят от областния център. Реформаторският блок издигна двама от Земеделския съюз на военния министър Николай Ненчев за кмет на изцяло селската община Тунджа, която обхваща 40 села около Ямбол. Кандидат-кметът се казва Жени Петрова. В община Стралджа реформаторите залагат на Делчо Делчев, който е бивш полицай.

Вицепремиерът Меглена Кунева взе участие в кръгла маса срещу корупцията като лидер на Движение България на гражданите. Тя подчерта, че разговорът за бежанците трябва да се използва за влизането ни в Шенгенското пространство. Това от своя страна дава сигурност и на Европа, а не да бъдем изтласкани в периферията на съюза. По този начин поставя проблема и Румъния.

"Трябва да се приеме решение за това още тази есен, а формалното вдигане на границите и може да стане и по-късно", каза Меглена Кунева.

По-късно в Сливен тя призова кандидатите за кметове и общински съветници от Реформаторския блок да се запознаят обстойно с проекта за закон срещу корупцията.

"Те трябва да бъдат наясно какво ги чака като публични личности", каза Меглена Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай