Разкритие! Посочиха мястото на Радев у нас

И коя е истинската опозиция

Разкритие! Посочиха мястото на Радев у нас | StandartNews.com

Опозицията на това правителство всъщност е президентът. Това каза в интервю за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ политологът Атанас Радев."Президентът все пак разполага с доста по-сериозни лостове, имайки предвид неговото обществено присъствие, авторитет, легитимност и т.н.

И заявките му, и поведението при връчването на мандата са доста показателни. Това, което Костадин Костадинов трябва да разбере е, че конкурентът на неговото поле е президентът, не някой друг“, обясни той.

Според него БСП по-скоро е опозиционна партия със затихващи функции: "Защото те са в опозиция от 2014 г., имаха един кратък период от 9 месеца, в които бяха в управлението, но очевидно не са желан коалиционен партньор в голяма степен поради N на брой причини, така че тяхното поведение по-скоро е прогнозируемо затова каква опозиция ще бъдат, тъй като сме ги наблюдавали доста дълъг период от време“.По думите на политолога изненадите биха дошли от "Възраждане“.

"Има такъв народ“ са по-скоро по отношение на постановките, по отношение на опозицията и това как да представят управляващите през различни интерпретации.

Докато конструктивната критика, която може да бъде чута, тя остава отново в лицето на БСП, имайки предвид от гледна точка на тяхната идеологическа обвързаност и представи за политиката по ляв начин. Защото все пак опозицията предполага точно това – да се чуе различната гледна точка и да има решение, от което да има максимално засегнати страни“, добави Атанас Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай