Разкрития! Бонуси заради подслушванията

Бойко Рашков дава доказателства на депутатите

Разкрития! Бонуси заради подслушванията | StandartNews.com

Хората, които е трябвало да изпълняват заявките за нерегламентирано подслушвано, са имали толкова много работа, че са били заети денонощно. Затова и са получили сериозни пари за извънреден труд. Това разкритие направи вътрешният министър Бойко Рашков по време на изслушването му в парламента. То бе по искане на ГЕРБ-СДС, като мотивът за викането на вицепремиера в пленарната зала бе многобройните му твърдения за незаконно подслушване на политици, протестиращи и журналисти.

Още днес ще получите една част от доказателствата за неправомерно използвани СРС, каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Разбирам от тази материя. Занимавал съм се дълго време. Мога и ще ви дам днес в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза. Спомням си много добре критиките, които започнаха още със сформирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на кабинета се казваше - дайте ги доказателствата за това, че са използвани неправомерно СРС. Една част още днес ще получите", увери Рашков.

"Вярно е, че прокуратурата започна да се самопроверява", каза той и уточни, че съвсем естествено е, че тя излезе с решение, че няма нарушения.

"Само преди дни излязоха данни, че има неправомерно подслушвани български граждани. Една част от които се занимават с политика. Както процедурата изисква и е спазвана досега Националното бюро се е обърнало към прокуратурата с въпрос: може ли след като сме установили неправомерно прилагане на СРС, да уведомим засегнатите граждани. Българската прокуратура е казала: не. Защо сега да не ги уведомяват? За да не могат да си упражнят правата", каза още Бойко Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай