Понеделник,

Разкритие за Петков. Обявил нещо важно за политически неприемливо

От: СТАНДАРТ -
24891
Разкритие за Петков. Обявил нещо важно за политически неприемливо
A
A
A

Разкритие за премиера в оставка Кирил Петков направи в ефира на бТВ Богдан Милчев, шеф на Института за пътна безопасност.

Неправителствената организация поискала от Петков международен одит на състоянието на пътищата. Той обаче отказал с довода, че е „политически неприемливо“, разказа Милчев.

„Този одит щеше да докаже, че пътищата ни са некачествени и убиват. Отговорът беше, че е „политически неприемливо“. Този одит щеше да върне милиарди от строителните фирми и тогава тези милиарди нямаше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни“, каза още Милчев.

По думите му борбата с войната по пътищата е с огромна хранителна верига от полиция, застрахователи и много други, за които не е рентабилно тя да намалее.

„Тази хранителна верига сега за пореден път ще ме разпъне на кръст. Ние сме сами пред тях, докато не се появи правителство, което да е готово да се бори с тази верига“, заяви емоционално Милчев. Той добави, че по темата е разговарял с общо 7 правителства и четирима премиери, но нито един от тях не е положил нужните усилия войната по пътищата да спре.

„Това не е битка, която аз да водя за някой. Това е моят живот. Няма да се уморя да тормозя тези премиери и политици, докато наистина не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига“, заяви Богдан Милчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички