Разкритие за Петков. Обявил нещо важно за политически неприемливо

Експерт по пътна безопасност обяви какво му е отказал премиерът в оставка

Разкритие за Петков. Обявил нещо важно за политически неприемливо | StandartNews.com

Разкритие за премиера в оставка Кирил Петков направи в ефира на бТВ Богдан Милчев, шеф на Института за пътна безопасност.

Неправителствената организация поискала от Петков международен одит на състоянието на пътищата. Той обаче отказал с довода, че е „политически неприемливо“, разказа Милчев.

„Този одит щеше да докаже, че пътищата ни са некачествени и убиват. Отговорът беше, че е „политически неприемливо“. Този одит щеше да върне милиарди от строителните фирми и тогава тези милиарди нямаше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни“, каза още Милчев.

По думите му борбата с войната по пътищата е с огромна хранителна верига от полиция, застрахователи и много други, за които не е рентабилно тя да намалее.

„Тази хранителна верига сега за пореден път ще ме разпъне на кръст. Ние сме сами пред тях, докато не се появи правителство, което да е готово да се бори с тази верига“, заяви емоционално Милчев. Той добави, че по темата е разговарял с общо 7 правителства и четирима премиери, но нито един от тях не е положил нужните усилия войната по пътищата да спре.

„Това не е битка, която аз да водя за някой. Това е моят живот. Няма да се уморя да тормозя тези премиери и политици, докато наистина не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига“, заяви Богдан Милчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай