Разкритие за двама от " списъка Петков". Решението

Нямало данни за престъпления

Разкритие за двама от " списъка Петков". Решението | StandartNews.com

За 2 от лицата в списъка на премиера Кирил Петков няма данни да са извършили престъпления. Това обявиха от Върховната касационна прокуратура. 

МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, касаещи, както посочената в публикациите информация, така също и материали за предприемани действия от страна на съответния орган на изпълнителната власт по отношение на цитираните в част от публикациите лица.

След извършен анализ на предостaвената информация се установи, че по отношение на 8 от посочените от премиера лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП не разполагат с данни, свързани с описаното в публично достъпните източници.

За 2 от тези 8 лица не е предоставена каквато и да е информация за евентуално извършени престъпления от общ характер. По същество това означава, че до момента на изпращане на материалите органите на изпълнителната власт не са констатирали, в съответствие със законовите си правомощия, данни за извършени престъпления и/или нарушения, които да бъдат предоставени на Прокуратурата с оглед осъществяване на конституционно установените й правомощия, пишат от Прокуратурата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай