Райков иска нов анализ за "Южен поток"

Райков иска нов анализ за "Южен поток" | StandartNews.com

София. Нов анализ на проекта "Южен поток" поиска служебният премиер Марин Райков.

В началото на заседанието на кабинета той предложи на министрите да се направи работна среща по проекта. "Мисля, че е необходимо да се направи един пореден много задълбочен анализ на ситуацията около това инвестиционно решение”, каза Райков. „Мисля, че горе-долу сме наясно какви са най-чувствителните моменти около този проект”, допълни той.

Пред журналисти по-късно премиерът обясни, че няма нищо обезпокоително, а това е елементарна процедура. "Напълно нормално е да се пристъпи към анализ, както и да се следи как страните изпълняват своите ангажименти", смята Райков.

Той уточни, че целта е също така да се види до каква степен инвестиционното решение е съвместимо с третия либерализационен пакет на ЕС в енергетиката.

Инвестиционното решение за строежа на газопровода "Южен поток" беше подписано през ноември 2012 г. от шефа на "Газпром" Алексей Милер и изпълнителния директор на БЕХ Михаил Андонов. Холдингът и руската компания държат по 50% от дружеството, което ще изгради газопровода на българска територия.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай