Неделя,

Рашков зарадва полицаите. Вдига им парите

От: СТАНДАРТ -
1417
Рашков зарадва полицаите. Вдига им парите
A
A
A

Вътрешният министър Бойко Рашков зарадва полицаите. Той съобщи, че им вдига заплатите.

"Имаме уверение от вицепремиера и министър на финансите, че към момента на актуализация ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР. Ако имаме актуализиран Държавен бюджет, приет в парламента, ще имаме законовата основа за увеличаването им", заяви МВР-шефът след работната среща на ръководството на ведомството със синдикати. На нея беше представен математически модел за анализ на ефективността на служителите в Областните дирекции на МВР. Моделът е част от подготовката за структурна реформа в министерството.

По думите на Рашков МВР представлява обърната пирамида, визирайки големия брой административни служители във ведомството. Той каза още, че има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите, но подчерта, че не се предвижда закриване на Областни дирекции на МВР в страната. "Ще направим МВР много по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците", категоричен бе министърът.

„Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи. Те са насочени към оптимизация на централната администрация”, обяви вътрешният министър и допълни, че трябва да се запази боеспособността на Министерството на вътрешните работи. Той подчерта, че няма самочувствието на откривател, защото идеята е съществувала още през 2009 и 2014 г., но не е била реализирана към онзи период.

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички