Рашков зарадва полицаите. Вдига им парите

Това ще стане с новия бюдгет

Рашков зарадва полицаите. Вдига им парите | StandartNews.com

Вътрешният министър Бойко Рашков зарадва полицаите. Той съобщи, че им вдига заплатите.

"Имаме уверение от вицепремиера и министър на финансите, че към момента на актуализация ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР. Ако имаме актуализиран Държавен бюджет, приет в парламента, ще имаме законовата основа за увеличаването им", заяви МВР-шефът след работната среща на ръководството на ведомството със синдикати. На нея беше представен математически модел за анализ на ефективността на служителите в Областните дирекции на МВР. Моделът е част от подготовката за структурна реформа в министерството.

По думите на Рашков МВР представлява обърната пирамида, визирайки големия брой административни служители във ведомството. Той каза още, че има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите, но подчерта, че не се предвижда закриване на Областни дирекции на МВР в страната. "Ще направим МВР много по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците", категоричен бе министърът.

„Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи. Те са насочени към оптимизация на централната администрация”, обяви вътрешният министър и допълни, че трябва да се запази боеспособността на Министерството на вътрешните работи. Той подчерта, че няма самочувствието на откривател, защото идеята е съществувала още през 2009 и 2014 г., но не е била реализирана към онзи период.

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай