Рашков каза стиска ли му. Даде игриво определение за себе си

Нямало да се крие в КПКОНПИ

Рашков каза стиска ли му. Даде игриво определение за себе си | StandartNews.com

Вътрешният министър Бойко Рашков отрече да е отказвал да направи реформа в МВР и определи пред журналисти в парламента тези твърдения като "пълна спекулация".

На въпрос дали е отказал да направи реформата в МВР с обяснението, че "не можете да махнете 7000 полицаи", министърът отговори: "Не, това е пълна спекулация".

Той обясни, че ще коментира мотивите, с които е представена номинацията му за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), като ги види.

Попитан дали искат да го скрият в КПКОНПИ, Рашков даде игриво определение за себе си: "Защо ще ме крият, аз съм толкова видим и цветен".

По-рано днес на брифинг в парламента депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов каза, че на коалиционен съвет министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев казали, че имат страхотна идея да направят вътрешният министър Бойко Рашков председател на КПКОНПИ с мотиви, че "бил възрастен, не може да изпълни реформата в МВР, защото не му стиска да уволни 7000 души".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай