Рашков: И служебният премиер подслушван /ОБНОВЕНА/

МВР-шефът учуден от действията на прокуратурата

Рашков: И служебният премиер подслушван /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Служебният премиер Стефан Янев също е бил сред подслушваните политици. Това потвърди пред NOVA вътрешният министър Бойко Рашков.

ВИЖ ОЩЕ: Подслушвани ли са политици? Прокуратурата проверява

По-рано през деня софийската градска прокуратура възложи да бъде направена проверка заради твърденията за подслушване на политици.Националното бюро за контрол на разузнавателните средства трябва да извърши проверка в дирекция “Вътрешна сигурност” - МВР, ГДБОП и ДАНС.

ВИЖ ОЩЕ: Шах. Подслушвани са политици преди изборите?

След приключване на проверката, СГП ще информира обществеността за установените факти.

ВИЖ ОЩЕ: ДАНС проверява слушани ли са политици

Ден по-рано "Демократична България" сигнализира, че 32 политически фигури, сред които и водачи на листи, са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Според тях атаката е била само към партии, които критикуват предишното управление. Сигналът огласи съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Рашков изрази учудването си, че прокуратурата е възложила на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства да проверява МВР и ДАНС.

„Прокуратурата не може да възлага проверка на Националното бюро. Българската прокуратура така и не можа да разбере, че НБКСРС е независим държавен орган, който е упълномощен да осъществява такава проверка, включително и върху прокуратурата. Днешното изявление на прокуратурата показва правно невежество”, заяви за NOVA Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай