Радев: Не съм фаталист, всяко едно число е с еднаква важност

Радев: Не съм фаталист, всяко едно число е с еднаква важност | StandartNews.com

Уважавам всички числа, за мен всяко едно число е с еднаква важност. Не съм фаталист. На 13 ноември с бюлетина № 13. Това е моето обяснение за номера на бюлетината на нашата кандидат- президентска двойка, каза в Кърджали ген. Румен Радев, кандидатът за държавен глава на „БСП Лява България",

Пред съмишленици той подчерта, че ще разчита на подкрепата на всички български граждани, които са отчаяни, които са недоволни, които мислят разумно и искат нов път на развитие за България независимо от партийна принадлежност и убеждения.

„Външната политика да се прави тука и тя да се основава на нашите национални интереси, а не българският президент да внася готова външна политика, наложена отвън. Президентът трябва да защитава интересите на всички български гражданин по света", каза още Радев.Според него членство на България в НАТО и ЕС не трябва да бъде само фиктивно.„В НАТО трябва да членуваме с реални способности, а в ЕС да участваме много по -активно във формирането на политиката на Съюза", подчерта генералът.

На въпрос как ще коментира все - често лансираната идея за създаване на обща европейска армия или Европейски въоръжени сили, ген. Румен Радев заяви, че въпросът е сложен и става все по – актуален напоследък, особено след Брекзит.

„Това е идея в перспектива, има много работа по нея, трябва да се изяснят целите и задачи, както и принципите, върху които ще се сформират евентуални ЕВС. Много е важно какво ще бъде отношението с НАТО, защото, ако бъдат създадени такива ЕВС в Европа ще има два военни съюза", коментира кандидатът за президент Радев. Според него, ако има в бъдеще ЕВС това ще даде по – голяма гъвкавост на ЕК да решава някакви спешно възникнали проблеми, но за момента да са говори за създаване на такива сили е рано.

В началото на посещението си в Кърджали ген. Радев се изкачи до монумента на Орфей- символа на Родопите, след това постави цветя на паметника на Освободителя на Кърджали ген. Васил Делов, присъства при откриването и на Клуб„Приятели на ген. Радев". Повече от час бе в единствения ученически военен лагер край кърджалийското село Широко поле и прояви жив интерес към неговата дейност. При разговора си с бивши военни офицери той яде войнишка боб чорба. Ген. Радев се обяви за задълбочено военно обучение на младите хора, но изрази мнение,че наборната военна служба няма как да се върне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай