Радев с решителни думи за премиера. Оценката

Прав е за позицията за газът

Радев с решителни думи за премиера. Оценката | StandartNews.com

Ако искаме да си унищожим икономиката, да направим и това. Прав е премиерът. Това заяви президентът Румен Радев, който подкрепи Кирил Петков в мнението му, че България не може да си позволи да спрем вноса на петрол и вноса на газ от Русия.

С думите „няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум”, президентът коментира случилото се на националния празник, когато на връх Шипка министър-председателят бе замерян със снежна топка

Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да гарантират неговата сигурност. Не е работа на министри да дават оценки за работата на служби. Тяхната работа е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза и да създават устойчив икономически растеж. Разбира се, че няма да искам оставки в НСО, заяви още Румен Радев.

Нали не си представяте, че всяка една новодошла власт или парламент да си подменя службите. Това означава службите да работят за всяка една власт. Не случайно това са мандатни длъжности, разделението на властите не е случайно, обърна се президентът към журналистите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай