Радев с разтърсващи думи за Левски, България и братството

Само с разум можем да поведем страната си през изпитанията, каза президентът

Радев с разтърсващи думи за Левски, България и братството | StandartNews.com

Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостолът на българската свобода беше обесен. Почитта към Левски остана свята. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява. Това каза президентът Румен Радев на възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски.

Президентът посочи, че страната ни оказа помощ на Турция и Сирия след опустошителното земетресение.

По думите на Радев само с разум можем да поведем страната си през изпитанията, пред които са изправени и България, и светът.

"Само сплотени под трибагреника можем да възкресим България", заяви държавният глава.

На церемонията присъстваха вицепрезидентът Илиана Йотова, министри от служебния кабинет, кметът на София Йорданка Фандъкова, главният прокурор Иван Гешев, генерали и офицери от Българската армия, множество граждани, партийни лидери. На церемонията присъстваше ръководството на ДПС.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се поклони пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Карадайъ, зам.-председателите на Движението Йордан Цонев и Станислав Анастасов, както и лидерът на Младежко ДПС Сезгин Мехмед поднесоха венци и цветя от името на партията.

Слово произнесе писателят Кирил Топалов, който припомни делото на българските възрожденци и саможертвата на Васил Левски.

По-рано хиляди българи се наредиха на опашка, за да оставят цветя пред паметника на Апостола на свободата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай