Радев иска помощ от Израел за водната криза

Проблемите с водата фокус в срещите му в Йерусалим

Радев иска помощ от Израел за водната криза | StandartNews.com

Водната криза в няколко български града е била обсъдена между президентите Румен Радев и Реувен Ривлин, които проведоха среща в Йерусалим. Радев е на посещение в Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, съобщиха от пресслужбата на президента.

Радев изразил интереса на страната ни към опита на Израел в използването и опазването на водните ресурси. Президентът Ривлин коментира постиженията на Израел в тази сфера и изрази готовност експерти от Израел да помогнат на България.

Водната криза в България е била сред темите на срещата на президента Румен Радев и с председателя на Кнесета Юли-Йоел Еделщайн, а в сряда българският държавен глава ще посети компанията, която управлява водните ресурси и отпадъците на Йерусалим.

На срещата на двамата президенети са били обсъдени още партньорство в иновациите и сигурността. Радев изразил надежда, че в скоро време ще бъде проведено третото съвместно заседание на правителствата на двете държави, на което да бъдат определени конкретни проекти от взаимен интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай