Р. Риза: Най-добре ще е Доган да се завърне в политиката

Р. Риза: Най-добре ще е Доган да се завърне в политиката | StandartNews.com

Аз мисля, че най-добре за ДПС и за България ще е Ахмед Доган да се върне начело на партията, но той не иска да се завръща в политиката. Това каза пред БНТ съпредседателят на ДПС Рушен Риза. По думите му, в Движението предстоят още 27 конференции за председателски номинации.

Риза не се ангажира с коментар за депутата Илия Илиев, който се раздели с имунитета си по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. "Илиев има място в нашата парламентарна група. Нека съдебната система реши кой крив и кой прав, каза Риза. Съпредседателят на ДПС нарече бъдещата партия на Лютви Местан "интересно формирование". "Аз съм сигурен, че нашите членове и симпатизанти няма да се подадат на натиск. Винаги при опити за разцепление е имало отлив на гласоподаватели, но това никога не се е отразявало на партията", припомни Риза.

"Лютви Местан се държи двулично и спирам коментарите по тази тема", отбеляза още той. Риза изрази мнение, че обществените поръчки "по-скоро се спират заради липсата на пари в хазната". "Антикорупционен закон трябва да има,но единственото ни притеснение е антикорупционната агенция да не се превърне в инструмент за лов на вещици", каза съпредседателят на ДПС.

"Не съм специалист в здравеопазването, но реформата ми прилича на политическа мимикрия. Петър Москов винаги е има остър и груб език към опозицията. Той трябва да разбере, че така не се води политика", каза още Риза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай