Пяна на устата на Захарова! Тежки думи срещу страната ни

Породена от справедливо решение на българските служби

Пяна на устата на Захарова! Тежки думи срещу страната ни | StandartNews.com

Бяс в Кремъл, породен от справедливо решение на българските служби.  

Москва е шокирана и възмутена от изгонването на тримата свещеници от Руската православна църква (РПЦ) от България, София цели прекъсване на отношенията между православните църкви на двете страни.

Това се казва в коментар на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, публикуван на сайта му, предадоха ТАСС и БТА.

Руската църква ще затвори, а обявените от ДАНС за шпиони духовници от храма, са били откарани от българските миграционни власти в кола с решетки на прозорците, за да си съберат нещата от храма, а оттам да бъдат транспортирани до границата със Сърбия, където ще бъдат оставени, съобщи Захарова.

По-рано ДАНС обяви, че заради дейност срещу националната сигурност на България в срок от 5 години нямат право да влизат в страната един руски гражданин и двама беларуси. Става въпрос за духовници от Руската църква в центъра на София.

Единият експулсиран е настоятелят на Подворието на Руската православна църква архимандрит Васиан, обявен преди седмица от македонски медии за руски шпионин. Заедно с него гоним и двама служители на храма "Св. Николай Мирликийски Чудотворец".

Мерките са във връзка с извършвана от тримата дейност, насочена срещу националната сигурност и интереси на Република България.

От ДАНС потвърдиха, че експулсирането е разпоредено със заповед на директора й Пламен Тончев. Принудителните мерки, които са наложени, са са "експулсиране", "отнемане правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай